img

Shoppen

Maastricht - sup

Maastricht

 

Maastricht is een heerlijke stad om te winkelen met zijn levendige winkelstraten en romantische steegjes. Het centrum is overzichtelijk, boordevol schitterende historische panden en er zijn talloze winkels voor elk budget en elke smaak. U treft er winkels aan met luxeproducten, modeboetieks, haute couture en grote merken.

Het fijne aan winkelen in Maastricht is dat bijna alle winkels in het historische deel van de stad liggen en dat het centrum van de stad bovendien autovrij is.

In het oudste stadsdeel Wijck liggen vooral kunstzaken en antiek-, design- en woonwinkels. Het kwartier rond de Stokstraat is de plaats bij uitstek waar alle exclusieve en gespecialiseerde winkels liggen. Wie liever alles onder een dak heeft, kan hiervoor terecht in de overdekte winkelcentra Mosae Forum en Entre Deux.

Jocomo Parc ligt op 8 kilometer van Maastricht.

Meer toeristische info vindt u bij de VVV Maastricht.

Maasmechelen Village - sup

Maasmechelen Village

 

In het luxe-outletcentrum Maasmechelen Village vindt u meer dan 100 designerboetieks met ruim 150 Belgische en internationale modemerken aan grote kortingen. Versace, Scapa, Boss, Calvin Klein, Diesel, Guess … zijn enkele van de topmerken uit het ruime aanbod.

Naast shoppen kunt u in een van de restaurants genieten van een hapje en drankje. Dankzij de ruime parking met meer dan 1600 gratis parkeerplaatsen, ondervindt u hier geen parkeerstress.

Maasmechelen Village is iedere dag open. 

Jocomo Parc ligt op 18 kilometer van dit designer outletcentrum. 

Meer informatie vindt u op de homepage van Maasmechelen Village.

Genk - sup

Genk

 

In het centrum van Genk kunt u goed shoppen met tal van toffe boetieks, leuke authentieke adresjes en natuurlijk de grotere gekende winkelketens. Als het weer tegenzit, kunt u de 3 overdekte shoppingcentra’s, Shopping 1, 2 en 3, bezoeken, samen goed voor 400 handelszaken.

Wit u liever wat kuieren over één van de vele gezellige markten die Genk rijk is? De donderdagmarkt in Genk-Centrum, iedere donderdag van 8 tot 13 uur, heeft een enorm breed aanbod. Met zijn ca. 180 standhouders is dit grootste markt van Limburg.

Het centrum is optimaal bereikbaar met 3.800 betaalbare parkeerplaatsen in de buurt en het bus- en het treinstation vlakbij.

Jocomo Parc ligt op 13 kilometer van Genk.

Meer toeristische info vindt u bij Toerisme Limburg en bij Stad Genk

Hasselt - sup

Hasselt

 

De stad van de smaak staat bekend om haar jeneverstokerijen, maar shopping- & modeliefhebbers komen zeker ook aan hun trekken. In het historische stadscentrum liggen excentrieke winkeltjes, vele boetiekjes, luxe modewinkels en populaire Belgische en internationale ketens zusterlijk naast elkaar. De variatie en gezelligheid maken van winkelen in Hasselt een heerlijke ervaring. Dat hoort ook zo in een stad die een modemuseum herbergt.

De winkelstraten zijn vrijwel allemaal vrij van verkeer en dat maakt het winkelen in Hasselt aangenaam.

Jocomo Parc ligt op 25 kilometer van Hasselt.

Meer toeristische info over Hasselt vindt u bij Toerisme Hasselt en bij Hasselt Winkelstad

Tongeren - sup

Tongeren

 

De oudste stad van België is vooral gekend om zijn wekelijkse antiek- en brocantemarkt op zondagmorgen van 6u tot 13u. Deze markt vindt al meer dan dertig jaar plaats en is uitgegroeid tot de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux. De meer dan 350 standhouders en een 40-tal antiekzaken stallen dan hun beste waar uit voor de talrijke bezoekers.

Het bezoek aan de antiek- en brocantemarkt afronden met een bezoek aan de binnenstad of het meepikken van een gezellig terrasje of smaakvol restaurant is de garantie voor een geslaagde uitstap. 

Troeven als winkelstad? Tongeren telt een goede mix van kleurrijke lokale winkels, grote retailers en modieuze boetieks. Gloednieuw is het winkelpark T-Forum. Dit winkelpark aan de Luikersteenweg ligt op een steenworp van de binnenstad en bundelt 30.000 m² shoppingplezier.

Jocomo Parc ligt op 25 kilometer van Tongeren.

Meer toeristische info over Tongeren vindt u op bij Visit Tongeren  en bij Stad Tongeren.

Luik - sup

Luik

 

Nagenoeg alle grote merkketens van het land hebben een vestiging in deze stad. De kern van winkelstraten bevindt zich in Le Carré, het gebied tussen het operagebouw en de Kathedraal, en wordt aangevuld door moderne winkelcentra zoals Galeries St. Lambert. Naast de leuke locale winkeltjes vind je er tevens mooie boetieks.
Een kijkje nemen in de Passage Lemonnier is eveneens de moeite waard. De winkelgalerij bestaat sinds 1835. Het was de tweede winkelgalerij van België.

De markt van la Batte is een echt instituut: de grootste en de oudste markt van België. Kleurige kramen stallen fruit en groenten, kazen, kleren, bloemen en boeken uit. De marktkramers prijzen al roepend in het Waals de prijs en de versheid van hun producten aan. Deze markt vindt elke zondag plaats van 8u tot 14.30 u.

Jocomo Parc ligt op 40 kilometer van Luik.

Meer toeristische info over Luik vindt u op Luik.be