img

Wandelen

Nationaal Park Hoge Kempen - sup

Nationaal Park Hoge Kempen

 

Het Nationaal park Hoge Kempen staat garant voor 220km wandelplezier. Hier vindt u maar liefst 51 bewegwijzerde wandelroutes van 3km tot 14 km.

Enkele van deze routes lopen zelfs rechtstreeks langs Jocomo Parc!

Kabouterpad - sup

Kabouterpad

 

Op 2km van Jocomo Parc vindt u het kabouterpad. Dit kabouterpad vormt een 3km lang wandelpad waar kinderen via borden uitleg krijgen over kabouters en allerlei opdrachten dienen te vervullen.

Deze kabouterwandeltocht is ideaal voor de kleinere wandelaars. De wandeling kan vrij gestart worden vanaf de kinderboerderij in Pietersheim of aan de brug van de waterburcht in Lanaken.

Meer informatie over het kabouterpad vindt u hier.

Wandelen met een Ranger - sup

Wandelen met een Ranger

 

Wilt u de mooiste plekjes van het Nationaal Park en al haar geheimen leren kennen? Ga dan op pad met een Ranger. Elke 1e en 3e zondag van de maand staat een Ranger voor u klaar aan een van de toegangspoorten van het Nationaal Park.

Meer informatie over activiteiten met een ranger vindt u hier.

Blotevoetenpad - sup

Blotevoetenpad

 

Zet al je zintuigen en beide voeten in om de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water waar te nemen op een zorgvuldig samengesteld parcours. Koud en warm, vochtig en droog, aangenaam en prikkelend wisselen elkaar af tijdens een route van bijna 3 km lang, die enkel toegankelijk is op blote voeten.

Meer informatie over het verkennen van de natuur op blote voeten vindt u hier